Най-лошите съветници в любовта, които объркват връзката

  • Сподели:
Най-лошите съветници в любовта, които объркват връзката

Може би ви се е случвало да започнете дадена връзка и хората около вас да пожелаят бързо да споделят своето мнение и конструктивни съвети за тази тепърва пораждаща се любов. Всъщност един съвсем малък процент от тези съвети бива наистина в целта и идва от хора, които се стремят да ни предпазят, а не от близки приятели, които се опитват да ни подлеят вода просто, защото завиждат на нашето щастие. Непоисканите съвети са като ''нож с две остриета'' – човек не знае ако последва тези стъпки, дали ще може да открие щастието или пък ще се озове в задънена улица. Освен лошите съвети, които получаваме много често от своите приятели, има и някои неща, които не бива да правим в една връзка, ако искаме тя да се развива успешно и да продължи във времето. 

Ето и най-лошите съвети, които бихте могли да получите и които никога не трябва да следвате в любовта
''Гони човека докато не каже ''Да'', независимо от това, че милион пъти ти е показал, че не иска да бъде с теб!'' - Това е един доста коварен съвет, който всъщност вреди, както на нашето емоционално състояние, така и на това на човека, на когото държим. Всъщност най-правилният ход тук е да оставим всеки да направи своя избор, без да съдим и без да държим никой на сила до себе си, защото това не е любов, а чисто самоубийство.

''Бъди мил и усмихнат, дори когато любимият се държи лошо с теб! Никога не говори с партньора си за своите чувства!'' - Това е може би един от най-лошите съвети, които бихте могли да получите. Ако не общувате правилно със своя партньор и прикривате постоянно своите емоции и чувства от него, за да не се породят скандали, вие сте обречени да бъдете нещастни.

''Не се тревожи, защото след появата на децата нещата със сигурност ще се променят в положителна посока към по-добро!'' - Появата на детето е един прекрасен момент, но със сигурност освен красивите мигове, настъпват и безброй много трудности, с които партньорите се сблъскват. Направо е нелепо човек да си мисли, че ако не се разбира със своя партньор появата на едно дете ще изглади различията и ще въдвори мир и любов в отношенията им. Щастливите деца се раждат в щастливи връзки, обратното води до изключително много недоразумения и болка.

''Той ще се промени!'' - Е, в тази огромна лъжа вярват изключително много хора, при които надеждата за промяна е по-силна, отколкото реалния поглед към случващото се. Ако излизате с човек, който ви наранява или пък е пристрастен към хазарт, наркотици и жени – той няма да се промени и вие няма да го превърнете в принца на мечтите си. Единственото, което ще се случи, е да се обречете на страдание с човек, който постоянно ще ви дърпа назад и ще ви прави нещастни – това е самата истина, в която много хора не искат да повярват.

Виж още