Десет фатални грешки, които съсипват връзката и брака

  • Сподели:
Десет фатални грешки, които съсипват връзката и брака

Понякога партньорите предпочитат да се пуснат по течението забравяйки за основните елементи, които поддържат връзката жива, като например верността, романтиката и интимността. С времето взаимоотношенията помежду им започват да охладняват, а самите партньори усещат, че бракът им действа задушаващо и не успяват да открият точната причина за това. Почти 68% от браковете се разпадат благодарение на недоизказани думи, липса на комуникация, агресия или намесен трети човек във връзката. Има обаче десет фатални грешки, които партньорите волно или не допускат в своите връзки и впоследствие, чрез тях разрушават красивата приказка, в която са живели дълги години.

Разберете кои са тези грешки, които могат да унищожат връзката ви и да подлеят вода на любовта.

1. Липсата на доверие е този препъникамък, който в един даден момент може да се обвие около шията ни и да ни привлече към дъното.

2. Вкопчване в познатото и в рутината. Всяко нежелание за промяна, стопира връзката и кара отсрещния човек да усеща някакви липси, затова трябва да осъзнаем ако искаме лодката да продължава да плава в спокойни води, да се научим да я навигираме правилно, като се отпуснем, пътуваме повече и посещаваме нови местенца, от които събираме своите общи спомени.

3. Липсата на финанси. Обикновено тази липса се усеща най-силно, когато единият от двамата или може би дори и двамата партньори са с ''широки пръсти'' и харчат безобразно, след което възникват и бурните скандали, относно всяка похарчена стотинка примесени с доза гняв и взаимни упреци.

4. Намесата на трети човек във връзката е сигурен начин да съсипете своя брак и да унищожите из основи онова, което дълги години сте се опитвали да изградите. Третият човек унищожава завинаги възможността ви да запазите красивите спомени и да поработите върху дългогодишните си отношения.

5. Агресията под каквото и да е форма може да съсипе и най-здравата връзка. Независимо дали сме били под афект или сме оставили своите тъмни емоции да изскочат на повърхността, винаги има един краен предел, който никой не трябва да преминава, особено ако иска да съхрани брака си през годините.

6. Манипулациите играещи си с психиката и определящи посоката на развитие на живота на другия, определено са тази тъмна сила, която би изпепелила завинаги любовта.

7. Лъжите и лицемерието. Да лъжеш човек, който ти вярва е непростим грях, който е способен да предизвика най-тъмната и отмъстителна карма към нас. Независимо какъв е размерът на лъжата и дали го правите по-рядко или често, запомнете едно – лъжата си е лъжа и с каквото и име да се опитате да я представите, имайте предвид, че Вселената ще се погрижи да я върне към вас с всичките сълзи и болка, които сте успели да предизвикате в другите хора.

8. Контролиращият тон, който казва: ''Аз винаги съм прав, а ти по-скоро си мълчи, защото нищо умно не може да излезе от устата ти!''. Това арогантно поведение е осъдително и не малък процент от разделените двойки споделят, че техният партньор постоянно ги е контролирал, осъждал и карал да се чувстват, като недостойни участници в тази връзка и това е била причината да предпочетат да сложат край на брака си.

9. Натякване и постоянен сарказъм, които са облечени в злобни коментари към партньора, с цел ние самите да изпъкнем, но когато нараняваме неговите чувства. Тази грешка определено може да ни коства много и би могла бързо да се превърне в основателна причина човекът до нас да ни покаже вратата.

10. Изтъкване на недостатъците на половинката и фокусиране върху неговите грешки, които може да са се случили и преди 20 години, но за нас е важно да върнем времето назад и да му натрием носа с тях - пред възможно по-голяма и шумна публика. 

Виж още