''Дяволът носи Прада'' официално се сдобива с продължение след 18 години

  • Сподели:
''Дяволът носи Прада'' официално се сдобива с продължение след 18 години

В момента се работи по продължението на филма "Дяволът носи Прада" от 2006 г., като се съобщава, че звездите Мерил Стрийп и Емили Блънт планират да се завърнат в ролите си.

Според многобройни източници продължението на хитовия филм е официално в процес на работа в Disney.

Засега не е потвърдено, че Ан Хатауей ще се превъплъти отново в ролята на Анди Сакс.

Филмът от 2006 г., създаден по едноименната книга на Лорън Уайсбъргър, разказва за наскоро завършилата журналистика в колеж Анди Сакс (Хатауей), която получава работа като асистент на Миранда Пристли (Стрийп), главен редактор на измисленото списание Runway. Докато Анди опознава света на модата, тя е подпомагана от колежката си Емили Чарлтън (Блънт) и творческия директор Найджъл (Тучи).

След премиерата си през юни 2006 г. филмът печели 326 млн. долара в световния боксофис и носи на 75-годишната Стрийп четиринадесетата ѝ номинация за "Оскар".

Сюжетът може да проследи Миранда Пристли, която все още ръководи Runway, как се ориентира в състоянието на съвременното издателство и финансовите затруднения на списанието. Междувременно Емили ще бъде изпълнителен директор в един от конгломератите на луксозни марки Runway, които рекламират с изданието.

Виж още