Погрижете за своята кожа и се радвайте на младежко излъчване

  • Сподели:
Погрижете за своята кожа и се радвайте на младежко излъчване

Подборът на правилни козметични продукти е изключително важен за това да можем да се радваме на чиста, красива и сияйна кожа, като най-важният елемент в профилактиката на козметичните дефекти е хигиената, а основният закон в козметиката, разбира се, е чистотата. Няма да получите красота, ако не поддържате добра хигиена и не обръщате внимание на външния си вид. 

За добър тен бихме могли да използваме редовни дихателни упражнения, които да стимулират кръвообращението и да подобрят цвета на лицето ни. В домашни условия можете да изпробвате един лесен трик и той е, след ставане сутрин излезте на прозореца и вдишате бавно и дълбоко, след което издишайте отново спокойно и не напрягащо, като повторенията трябва да бъдат около 20. 

Сънят е прекият виновник затова как изглежда нашата кожа, затова добрият осемчасов сън би могъл да ни гарантира здраве и красота. Нашите съвети към вас са, първо да спите на ниска възглавница, второ да си направите ритуал на лягане, като се опитате всеки ден да лягате по едно и също време, като никога този час не трябва да превишава 22 часа. Ако искате да се отървете от двойната брадичка, просто забравете високите и твърди възглавници, вместо това се опитайте да спите на ниска и мека. 

За сияен вид без сенки под очите, бръчки и петна, сутрин бихте могли да нанесете върху лицето си почистваща отвара от лайка, преварена вода и рендосани краставици. Като първо сварявате лайката, изчаквате да изстине и в нея прибавете настъргана краставица, след което тази смес изсипвате в кърпа и поставяте върху лицето за около 15 минути. 

За да имате младежка кожа трябва да полагате нужните грижи, като ежедневното почистване на лицето е много важно за това да поддържате сияен и красив вид, който не говори за стрес и умора. Още един съвет от нас е, ако страдате от лунички, никога не прибягвайте до твърде избелващи козметични продукти, които биха могли да разрушат цвета на кожата ви, а по-скоро се опитайте да третирате мястото всекидневно рано сутрин с овлажняващо мляко, след което с хидратиращ крем. 

Виж още