Даниел Роузбъри съживява висшата мода за Schiaparelli

  • Сподели:
Даниел Роузбъри съживява висшата мода за Schiaparelli

Ода за Елза Скиапарели и за дарбата ѝ да възражда и връща към живот жените чрез своите творения.

Даниел Роузбъри дава началото на настоящата Седмица на висшата мода за сезон есен/зима 2024-25 г. с ревю в Hôtel Salomon de Rothschild, в 8-и район на Париж. За новата си колекция американският дизайнер изследва връзката, която къща Schiaparelli култивира с жените, особено като им дава силата да се прераждат отново и отново чрез модата.

Даниел Роузбъри отдава почит на този дар на Елза Скиапарели, като представя колекцията си висша мода на Schiaparelli, която той нарича ''Фениксът''. Заглавие, което е ода за основателката на къщата, често сравнявана с балерината Анна Павлова, чиято най-емблематична роля е в "Смъртта на лебеда". Образът на Елза Скиапарели е близък до този на феникса - тя има силата да се възражда, като дава нов живот на творенията си.

Чрез 31 силуета в тази колекция висша мода се виждат етапите, които стоят зад всяко произведение. Къщата на Schiaparelli е олицетворение на висшата мода и ноу-хау, като винаги знае как да привлече вниманието ни чрез детайлите.

Това беше направено по време на ревюто, особено чрез визуализацията в социалните медии. Идеята за ренесанс е изразена чрез пера и бродерии, дантела Chantilly, която придава неочаквано измерение на силуета, корсети, които сега са по-дълги и завършват с поли с ресни, дизайнът на емблематичната пелерина Apollon de Versailles от колекцията Zodiaque от 1938 г. Балансирайки между динамиката и крехкостта, Даниел Роузбъри се връща към принципите на висшата мода както чрез етапите на създаване, така и чрез своето толкова лично ревю, което изгражда същата връзка с жените, както Елза Скиапарели.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''. 

Виж още