Пенелопе Крус & Брад Пит: влюбена двойка в късометражен филм на Chanel

  • Сподели:
Пенелопе Крус & Брад Пит: влюбена двойка в късометражен филм на Chanel

Chanel откри шоуто си на Седмицата на модата в Париж с почит към класиката на френското кино, начело с Брад Пит и Пенелопе Крус, за да пресъздаде култови сцени от филма на Клод Льолуш от 1966 г. ''Un homme et une femme'' (''Мъж и жена''). 

Брад и Пенелопе дадоха старт на шоуто, като се снимаха заедно в черно-бял късометражен филм, който отдаде почит на френския курорт Довил, около който беше съсредоточено цялото ревю. Довил е мястото, където Габриел "Коко" Шанел открива първия в историята на френската луксозна марка магазин преди повече от век, а творческият директор Виржини Виар структурира цялата колекция като "почит към Довил, мястото, вдъхновило Габриел Шанел за създаването на един чар", според уебсайта на Chanel.

Двамата актьори, носители на "Оскар", бяха обединени на екрана за първи път в кариерата си за късометражен филм, в който каноничната чанта Chanel играе важна главна (макар и негласна) роля. Режисиран от Инез и Винуд, филмът е почит към емоционално заредената класика на Новата вълна от 1966 г. "Мъж и жена". В този оригинал Анук Еме (Пенелопе) и Жан-Луи Трентинян (Брад) играят двама овдовели родители, чиито пътища се пресичат, за да се влюбят. Среща, която поставя началото на поредица от събития, подхранвани от интензивното им взаимно привличане.

Краткият филм на Шанел се фокусира върху ключова сцена от филма, в която двамата главни герои седят един срещу друг в ресторанта на хотел в Довил и флиртуват чрез диалога си все по-близо един до друг. В оригиналната сцена една чанта - собствената чанта Chanel на Еме - е поставена от режисьора Клод Льолуш на масата между тях. Това поставяне се повтаря и в новия филм на Крус и Пит. В оригиналния филм на Льолуш от 1966 г. въпросът ''Имате ли свободни стаи'' е зададен на сервитьорката от от Жан-Луи Трентинян. Но в римейка на Chanel ролята е разменена. Тук Крус задава въпроса, а Инез и Винуд имат своето обяснение: ''сътрудничеството между двете жени - което е основна тема на всичко, което правим за Chanel - насърчава решението на Пенелопе да направи първата крачка."

Пит не можа да присъства на ревюто, тъй като в момента работи по игрален филм, чието действие се развива в света на състезанията от Формула 1. Актьорът има богата история с марката като първия мъж, който е представител на емблематичния аромат Chanel No. 5.

Режисьорът на оригиналния филм, 86-годишният Клод Льолуш, присъстваше на ревюто на Chanel и пристигна заедно с Крус, която през 2018 г. стана посланик на марката.

Дали заради кинематографичното измерение, дали защото кадрите са решени в черно-бяла естетика, но намирам химията между Брад и Пенелопе за възхитителна. И съм повече от сигурна, че тази химия не може да се разкаже по точно този изящен начин от 20-годишни актьори.

Виж още