Ирландски мъжкар в италиански лукс: Килиън Мърфи за Versace Icons

  • Сподели:
Ирландски мъжкар в италиански лукс: Килиън Мърфи за Versace Icons

Versace представи най-новата си кампания "Икони" с участието на актьорите Килиън Мърфи и Ан Хатауей.

В смесица от цветни и черно-бели изображения, заснети от легендарните модни фотографи Мерт и Маркъс, актьорите се появяват в открояващи се силуети от току-що излязлата колекция, а стайлингът е дело на Джейкъб К. В свое изявление Донатела Версаче избира три думи, за да опише спектакъла: "силен, директен, иконичен".

"За мен Ан и Килиън са двама от най-добрите актьори днес. Изключително талантливи и мили хора, на които се възхищавам и уважавам, изглеждащи по най-добрия начин. Много Версаче", добави дизайнерката.

Рекламата, която черпи вдъхновение от дръзките секси кампании на Versace Men's от 90-те години на миналия век, предлага поглед зад кулисите на собственото си създаване. Заснет сред оживената атмосфера на фотосесията, Мърфи носи дрехи от линията на Versace Icons, насочена към основните неща: семпъл бял потник, облечен под черно сако с панталон с висока талия, пристегнат със златна катарама с логото Medusa; тренч в цвят каки със задна част, изработена от един от копринените шалове на марката с щампа Barocco.

"Избягвам монитора, когато снимам филми, защото това е друг характер, разбирате ли?", но за кампанията Versace Icons носителят на Оскар е готов да гледа право в окото на камерата.

Клипът е озвучен с песен, избрана от самия Мърфи: "Boys in the Better Land" на ирландските колеги на актьора, дъблинската пост-пънк група Fontaines D.C.

''Гардеробът Versace Icons остава последователен, но неочакван чрез нови разработки на емблематичните кодове на Versace - независимо дали става дума за незабавно разпознаваеми символи като Медузата, характерен силует, материал или кройка, съобразена с тялото. Мъжките сака с остри ревери са с варианти на кройка с широки или закръглени рамене и с метален детайл Medusa Biggie през джоба на гърдите. Едноредните сака, изработени от по-лека лятна вълна, са оставени без подплата за модерна пищна кройка, прилягаща към тялото. Кожата е също толкова характерна за къщата на Versace, колкото и емблематичните щампи Medusa или Barocco, и е представена пълна гама от предложения за двата пола - палта, сака, мотоциклетни якета, ризи, рокли и панталони'' - пишат от марката в сайта си.

"Сътрудничеството с Донатела - от споделянето на препратки към снимките до избора на музиката на Fountains D.C. за видеото - доведе до кампания, която отразява това, което съм аз. Колекцията от добре скроени, овладяващи модели, изработени от страхотни материи, ми подхожда идеално" - заяви Килиън Мърфи.

Виж още