Гъби Шийтаке и техните ползи за човешкото тяло

  • Сподели:
Гъби Шийтаке и техните ползи за човешкото тяло

Родината на Шийтаке е Южна Азия, като едни от най популярните места, на които биват консумирани тези гъби са – Япония, Китай и Корея. Шийтаке известна, още и като гъба Шварцвалд, Императорската гъба или Горската гъба е едно уникално растение с безброй много положителни съставки, които спомагат за правилното функциониране на човешкия организъм, прочистването му, регулиране на кръвното налягане, засилването на имунната система и съдържащо противотуморни свойства. 

Шийтаке са лечебни гъби с терапевтични свойства, които спомагат за бързото сваляне на излишни килограми, изчистване на кожата, подсилване на имунитета, както и за поддържането на здравето на сърцето. Тези вълшебни гъби са популярни из цял свят със своите необикновени лечебни съставки. 

Гъбите Шийтаке съдържат – цинк, мед, селен, пантенонова киселина, витамините – В2, В3, В6 и витамин Д. В тях също са открити още - биотин, фибри и манган, което ги прави изключително полезни за човешкия организъм. В някои страни по света тези уникални гъби са се превърнали в средство за лечение и се ползват директно като лекарства при редица заболявания, като например – диабет, ракови образования и болести на сърцето. 

Гъбите Шийтаке са източници на различни лечебни съставки, които спомагат за подсилването на метаболизма, прочистването на червата, засилване на кръвообращението, както и е научно доказано, че тези гъби имат още и противовъзпалителни и антиоксиданти свойства.

Виж още