La donna è mobile: Хелън Мирън

  • Сподели:
La donna è mobile: Хелън Мирън

Любовта между Хелън Мирън и Dolce & Gabbana е взаима, плодотворна и известна от години. 

Уважаваната британска актриса, известна със своя талант, грация и вечна красота, отдавна е модна икона на и извън червения килим. Хелън притежава безупречен стил и изтънченост, а модните ѝ избори винаги пленяват и вдъхновяват. Една конкретна дизайнерска марка, която привлече вниманието ѝ се обедини с нея - легендарната модна къща Dolce & Gabbana.

Когато Хелън Мирън излиза в творение на Dolce & Gabbana, резултатът е не по-малко от грандиозен. Мирън безпроблемно носи характерните за марката дрехи с увереност. От зашеметяващи вечерни рокли, украсени със сложна дантела и декорации, до шикозни костюми по мярка, които излъчват сила и изтънченост, сътрудничеството на Хелън Мирън с Dolce & Gabbana показа гъвкавостта на марката и способността да се погрижи за разнообразна гама от стилове и поводи. Всеки ансамбъл отразява безупречния вкус на актрисата и ангажимента на марката да създава вечни и елегантни дрехи, които надхвърлят тенденциите.

Една от причините партньорството на Хелън Мирън с Dolce & Gabbana да резонира толкова дълбоко е споделеният ангажимент за честване на жените от всички възрасти и възприемане на индивидуалността и себеизразяването. Мирън, позната със застъпничеството си за позитивизъм на тялото и овластяване, въплъщава духа на жената на Dolce & Gabbana – уверена, силна и безапелационна.

Вчера Хелън бе една от многото знаменитости присъстващи на изложбата ''From the Heart to the Hands: Dolce & Gabbana'', провела се в Palazzo Reale в Милано. Озаглавена ''От сърцето към ръцете'' за първи път Dolce&Gabbana ще събере на едно място уникални творения на марката, в изложба посветена на артистичното и творческо наследство на Доменико Долче и Стефано Габана.

Изложбата ще бъде отворено любовно писмо към италианската култура като трайно вдъхновение за модните дизайни на Dolce & Gabbana, проследявайки необикновеното претворяване на идеите на Доменико и Стефано от сърцето до реализацията им на ръка. Изложбата, курирана от Флоранс Мюлер и продуцирана от IMG, включва "заемки на важни исторически произведения на изкуството на италиански стари майстори от големи обществени колекции, както и отговори на дизайните на Dolce & Gabbana от съвременни художници", според съобщение за пресата.

На изложбата, която ще бъде отворена от 7 април до 31 юли в Palazzo Reale Милано, посетителите ще научат как прочутото дизайнерско дуо превръщат идеите в главите си в тоалети, носени от културни икони като Шер, Хелън Мирън, Наоми Кембъл, Деми Мур, като същевременно се вдъхновяват от италианската култура. Изложбата, която стартира в Милано и след това ще обиколи целия свят, ще отбележи модната къща като символ на италианския блясък, изследвайки нейния подход към нетрадиционния лукс.

В разговор с Financial Times преди откриването на изложбата основателите и съсобствениците на марката обясняват как се надяват да разкажат историята на това "откъде са тръгнали".

Стефано казва: "Мечтата ни е да вдъхновим новите поколения, да ги насърчим да изразяват това, което чувстват, и да им вдъхнем кураж".

Доменико добавя: "Бихме искали младите хора да видят в артистичните професии алтернатива, антидот на баналността и хомогенизацията''.

Виж още