Хелън Мирън получи собствено Барби за Международния ден на жената

  • Сподели:
Хелън Мирън получи собствено Барби за Международния ден на жената

В чест на Международния ден на жената Mattel почита осем жени от цял свят със своя собствена уникална кукла Барби.

Една от тези дами е Хелън Мирън, която е патрон на редица организации в подкрепа на жени и деца и е привърженик на приемането и празнуването на себеизразяването, остаряването и модата. През 2003 г. кралица Елизабет II назначава Хелън за дама на Британската империя.

Единствената по рода си кукла Барби Хелън Мирън пресъздава емблематичната синя модна визия, която Хелън носеше на червения килим в Кан през 2023 г., където дебютира със синя коса, облечена в рокля от Del Core и бижута от Bulgari. Куклата носи синьо ветрило - един от характерните аксесоари на Хелън на червения килим - и миниатюрна статуетка "Оскар" в знак на признание за наградата "Оскар" за най-добра актриса на Хелън през 2007 г.

78-годишната актриса заяви, че приема създаването на куклата като "огромен комплимент".

В изявление, публикувано на нейния уебсайт, Мирън сподели: "Абсолютно съм възхитена от моята Барби. Да бъда избрана от Барби за модел за подражание е огромен комплимент и нещо, което и в най-смелите си мечти не бих си представила, че ще ми се случи на този етап от живота ми. Това е нещо много специално, което мога да добавя към списъка с любимите си постижения: да стана дама на Британската империя, да получа "Оскар", да имам звезда на холивудската Алея на славата - и да имам собствено Барби!"

За визията на куклата си Хелън казва: "Сложността и детайлите на куклата са изключителни. Харесва ми, че куклата Барби носи една от любимите ми визии на червения килим, а и за първи път имах синя коса и се чувствах толкова вълнуващо. Харесва ми да приемам театралната мода и радостта, която може да донесе забавлението с модата, и смятам, че тази радост не трябва да зависи от възрастта. А черешката на тортата е, че моята кукла получи миниатюрен Оскар. Това е абсолютно перфектна репродукция."

Този празник на жените съвпада и с 65-ия рожден ден на самата Барби, който е на 9 март - подходящ начин да почетем жените през цялата седмица.
Моделите за подражание, които ще бъдат почетени с техните собствени Барбита на Международния ден на жената, са:
Виола Дейвис (САЩ): Актриса, активистка, писател
Шаная Туейн (Канада): Музикант, икона на стила
Хелън Мирън (Обединеното кралство): Актриса, защитник на жените
Кайли Миноуг (Австралия): Певица
Майра Гомес (Бразилия): Създател на съдържание
Лила Авилес (Мексико): Режисьор, продуцент и сценарист
Никол Фуджита (Япония): Модел, телевизионна личност
Ениса Амани (Германия): Комик, активист

Единствените по рода си кукли, създадени специално за тези дами, няма да се продават в магазините, а ще бъдат подарени на всяка жена в знак на благодарност за свършената от нея работа.

"Особено момичетата имат нужда да виждат жени, които разказват собствените си истории, живеят собствените си мечти, и ние сме щастливи да почетем тези жени в чест на 65-ата годишнина на Барби", казва Ким Кулмоун, старши вицепрезидент и ръководител на дизайна на кукли.

"В продължение на много години осъзнавахме, че имаме възможност не само да позиционираме Барби като модел за подражание, но и да използваме марката, за да създадем кукли с подобие на истински жени, за да дадем на момичетата възможност да се докоснат до реални хора, които преодоляват стъклените тавани и постигат невероятни неща", казва Лиза Макнайт, изпълнителен вицепрезидент и главен директор на марката в Mattel. "Тази година почитаме невероятна група жени, известни най-вече като разказвачи на истории, автори на песни и актьори, защото вярваме, че разказването на истории е толкова важен начин да вдъхновяваме и общуваме и да помагаме на хората да оценят пътуванията, през които са преминали тези невероятни жени."

Създаването на куклите по подобие на всеки ролеви модел е деликатен процес, който отнема месеци на дизайнерския екип, и е изцяло в сътрудничество - не само за дизайнерите, но и за ролевите модели. Творците в Mattel работят с жените, за да се уверят, че куклата въплъщава цялата им същност. 

Виж още