Най-ефективният начин за сваляне на килограми, чрез куркума и джинджифил

  • Сподели:
Най-ефективният начин за сваляне на килограми, чрез куркума и джинджифил

Още преди настъпването на лятото повече от дамите са заети с не простата задача да открият най-добрия начин, чрез който да регулират своето тегло и да свалят излишните килограми. Изпробващи безброй много диети, бедни на хранителни елементи, дамите, освен че започват да се чувстват изключително уморени и без никаква енергия, защото не успяват и да получат нужния пакет от витамини, който би им гарантирал по-добър метаболизъм, здрави нокти и коса, както и един много по-сияен външен вид. 

Добрият режим не само, че трябва да бъде ефективен, но в него задължително трябва да бъдат включени полезни витамини и минерали, от които се нуждае тялото ни, за да функционира правилно, както и за да не губим силата си. Всъщност този качествен режим е съвкупност от правилната храна, плюс подходящите добавки и задължително физическата активност. Ще ви разкрием кои добавки са ви нужни, за да може да регулирате теглото си и да бъдете подготвени за летния сезон. 

Куркума
Ароматната и жълта подправка е позната от векове, благодарение на нейните лечебни свойства и многообразието от витамини, аминокиселини, въглехидрати и минерали, които притежава куркумата. Част от витамините, които бихме могли да си набавим, чрез консумацията на тази прекрасна подправка са витамините – А, В, С, Д, Е, К , а от минералите – калий, желязо, магнезий, натрий, селен, фосфор и цинк. Сами разбирате, каква е ползата за целия ни организъм, когато включим тази ароматна подправка към своя хранителен режим. Освен набора от всички полезни съставки, от които се нуждае нашето тяло, куркумата ускорява метаболизма, регулира кръвното налягане и играе важна част за създаването на добър имунитет. Нейните полезни съставки ни помагат да изхвърлим натрупаните токсини от тялото си и да се радваме на красива и стройна фигура.

Корен Джинджифил
Коренът от джинджифил е изключително полезен, както при различни простудни заболявания, настинки и вирусни инфекции, така и за нормализиране на теглото и ускоряване на метаболизма. Благодарение на съдържанието си на минерали, аминокиселини, витамини - този корен е изключително полезен за правилното функциониране на целия ни организъм, както и за прочистването му, именно поради тази причина е предпочитана подправка в много диети. Джинджифилът съдържа фибри, витамините – А, В, С, Е, К, както и мед, желязо, цинк, фосфор, калций, манган и т.н. 

Отвара за регулиране на теглото
Необходими продукти – джинджифил, вода, куркума, лимон и мед.
Можем да си приготвим подходящ билков чай, който да приемаме сутрин вместо кафе и който ще ни помогне да регулираме теглото си. Като за тази цел трябва да настържем около 1 с л корен от джинджифил, който да смесим с 2 ч л куркума, 2 ч л мед, 1 лимон и 600 мл вряла вода. Този чай, освен че е силно зареждащ с енергия, но и разполага с всички съставки, които ще ни помогнат да прочистим тялото си от токсините. От него можем да приемаме по 200 мл сутрин, след ставане в рамките на 3 дни, след което трябва да си приготвим нова доза. Вълшебният чай можем да го консумираме в рамките на три седмици, след което да го заменим от отварата с джинджифил и куркума.

Отвара от джинджифил и куркума
Необходими продукти – куркума, джинджифил, мед, чиа и прясно мляко.
Тази детоксикираща отвара можем да си я приготвим, като смесим 400 мл прясно мляко, 1 ч л джинджифил, 1 ч л куркума, 1 ч л чиа и 2 ч л мед. Поставяме всички съставки в топло мляко, след което отстраняваме от котлона и разпределяме в две чаши -  едната изпиваме рано сутрин, другата вечер. Тази отвара ще ни помогне да регулираме теглотос и и да се радваме на красива фигура и добро здраве. 

Виж още