Тео Джеймс за Vogue Greece: Намирам красота в ценността на личния живот

  • Сподели:
Тео Джеймс за Vogue Greece: Намирам красота в ценността на личния живот

Огледалото рядко лъже.

Тео Джеймс е нова порода звезда - талантлив, скромен и доста нетрадиционен, като се има предвид, че съзнателно се въздържа от социалните медии.

''Намирам красота в ценността на личния живот. Обичам да пазя някои неща само за себе си.''

Световната публика го познава най-добре чрез ролята му на Еди в ''Джентълмените'' на Гай Ричи. Това, което повечето хора може би не знаят, е гръцкото му потекло, тъй като пълното му име е Теодор Питър Джеймс Киннеърд Таптиклис, а дядо му Николас Теодор Таптиклис е роден в Атина.

Тео Джеймс за последен път посети Гърция в качеството си на посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), в чиято дейност и набиране на средства той участва активно от 2016 г. насам, което е особено чувствителна тема, тъй като дядо му също е бил бежанец.

''Гърците вършат невероятна работа с бежанската криза, поне на човешко ниво, за разлика от моята страна, Великобритания, която изобщо не е отворена към притока на разселени хора. Изобщо не се гордея с това или с Брекзит. Това беше тъжно решение за британския народ. Преживявам бежанската криза много лично, заради историята на дядо ми, но и защото вярвам, че трябва да заемем позиция срещу такава сериозна хуманитарна криза", описва той в интервюто си с Власис Костурос от гръцкия Vogue.

Що се отнася до ролята му в ''Джентълмените'', той не пропуска да спомене възхищението, което винаги е изпитвал към режисьора Гай Ричи, и мечтата си да работи с него. ''Ричи е сложен човек. Да работиш с него може да бъде освежаващо и разочароващо едновременно. Обучавал съм се в театър Old Vic и съм свикнал с леко предизвикателни и традиционни форми на подготовка, което при Ричи е нещо, което трябваше да преосмисля.''

Сниман от талантливия Роуън Папиер ще можем да видим Тео Джеймс в юнския брой на Vogue Greece.

Виж още