Vogue Arabia празнува седмата си годишнина със седем звезди на корицата и ода за многообразието

  • Сподели:
Vogue Arabia празнува седмата си годишнина със седем звезди на корицата и ода за многообразието

Отбелязвайки седемгодишен успех, мартенският брой на Vogue Arabia за 2024 г. представя седем емблематични жени от цял свят в светлината на прожекторите.

Изданието, озаглавено "Красавиците на света", има за цел да отпразнува жени от различни етноси, типове тела и възрасти - всички със силна връзка със значими социални каузи - като същевременно ни напомня, че красотата не е само физическа черта, а качество, което наистина блести отвътре. Палестинската поп принцеса Еляна, сомалийско-американския модел Халима Аден, боливудската суперзвезда Карина Капур Хан, ливанската актриса Надин Насиб Неджим, италианската дива Моника Белучи, канадския модел Уини Харлоу и саудитския автор и защитник на многообразието Абрар Алотман - са седемте дами представени в изданието, които разказват за своя опит и за това как си дават възможност да постигнат любов към себе си.

"Виждам се в огледалото и си казвам, че сега имам зряла красота, зряла кожа, зрял ум, зряло тяло и го обичам", споделя Надин Насиб Неджим. "Това е моята красота, моето лице, моето тяло, правя всичко, което искам, за да поддържам физическия си вид. Каквото и да правя, положително или отрицателно, хората никога няма да спрат да говорят", казва тя без угризения.

А Карина Капур Хан не може да се съгласи повече. "Приемала съм себе си през всяко десетилетие на работа - от 18 до 20-те и 40-те си години; от размер XS до това да имам две деца", заявява тя.

"Красотата е положителна дума с положителна емоция и ние трябва да гледаме на нея по този начин".

Властваща муза на 59 години, италианската икона Моника Белучи също отваря дума за променящите се възгледи за красотата. "Нещата се променят, защото днес жените говорят на глас", казва тя в своето интервю. "Виждам всички тези невероятни актриси като Изабел Юпер, Шарлот Рамплинг, Фани Ардан... жени, които все още имат възможност да играят главни роли и все още са невероятни. Това наистина доказва колко различни са нещата в сравнение с преди, когато след 40-годишна възраст жените вече нямаха възможност да работят."

Сред седемте вдъхновяващи жени на кориците е и Абрар Алотман от Саудитска Арабия - автор и личност от социалните медии, чието съдържание разпространява информация за епидермолизната булоза - рядко генетично заболяване на кожата. Като дете Алотман си спомня: "Никой не искаше да седне на бюрото до мен. Страхуваха се да ми стиснат ръката или ако го правеха, го правеха само с върховете на пръстите си и след това веднага избърсваха ръцете си." Сега 30-годишната жена се е превърнала в любимка в онлайн сферата заради своите остроумни и честни послания за любовта към себе си и за това как да се справяме с неуспехите. Едно вдъхновяващо пътешествие, което се разгръща пред очите ни.

В мартенския брой на Vogue Arabia за 2024 г., посветен на красотата във всички нейни форми, е включена и специална рубрика с Амени Есейби, обичано име в света на модата. "През целия си живот съм била тормозена, защото на 12 години бях цветнокожо, високо, къдрокосо момиче с големи гърди... Един човек веднъж ми написа: "Все още съм жива заради теб" и никога няма да го забравя. "Ти ме накара да се почувствам приета. Това е моята мисия - искам да си отида от този свят, знаейки, че съм променила модната индустрия, че съм променила обществото и начина, по който хората мислят."

В списъка на невероятните жени в последното издание е и принцеса Абир бинт Сауд бин Фархан Ал Сауд - уникална саудитска кралска особа, която наскоро осъществи историческа експедиция до Антарктида и писа на читателите на Vogue Арабия от отдалеченото място. "Пустинята ни тласка към границите на възможностите ни, точно както и ледът. Екстремната жега и екстремният студ ни подлагат на изпитание, за да разберем колко можем да понасяме и какво ще направим, за да оцелеем", пише тя. "Това, което научих като пустинен и полярен изследовател сред хора, които трябва да оцелеят в тези безпощадни условия, е най-висша доброта, желание да помогнеш, да се грижиш за другите, да действаш като приятел и да проявяваш гостоприемство от най-впечатляващ вид. Това пътешествие ме промени и казвам без колебание: Щастлива съм и още по-добра заради него." 

След десет години в светлината на прожекторите, в които кожата ѝ постоянно е във фокуса на медиите, Уини Харлоу вече не иска да бъде представяна като модела, който "страда" от витилиго. "Аз не "страдам''. Травмата от времето, когато бях на седем години, вече е в миналото и не е честно кожата ми да е в основата на всяка история". Сега, докато жонглира с ролите на предприемач в областта на красотата и амбициозен актьор, супермоделът е готов да завладее света. "Винаги, когато се захващам с нещо ново, се опитвам да го проуча изцяло, така че дори да не го продължа, никога не го смятам за провал", заявява тя.

Виж още