Най-меркантилните и алчни зодии

  • Сподели:
Най-меркантилните и алчни зодии

Това са зодиите, които дебнат печалбата и за тях тя трябва да бъде на всяка цена. Стремящи се към лукса и охолния живот не само, че се опитват да изпреварват събитията, но и да тъпчат хората под себе си с идеята, че така ще могат да се доближат по-скоро до върха. Тези зодии са меркантилни, алчни и прикрити сметкаджии, които се интересуват единствено и само от това да се доберат до мечтаното богатство.

Алчността им се изразява в това, че пресмятат всяка стотинка, като почти винаги се правят на бедни, с цел да не дават пари назаем и да не помагат финансово, дори и на най-близките си хора. Материални личности търсещи винаги изгодата от своите връзки, това са зодиите, които се фокусират върху своята лична облага и за тях не са особено важни чувствата на другите. 

Разберете кои са най-меркантилните и алчни зодии, които са силно привлечени от парите, скъпите вещи и лукса. 

Риби
Рибите са свръх пестеливи, търсещи отстъпка навсякъде, където пазаруват и дебнещи за някаква изгода. Понякога тяхната спестовност граничи и с доза меркантилност, тъй като този знак е готов да придобие желания предмет без да е вложил и една стотинка в него, като за тази цел би могъл да се моли или пък да измисли някаква хитрина, с която да го спечели. Рибите са като Чичо Скрудж - вечно мрънкащи, че нямат, но в действителност харчещи за собствените си нужди парите, които са успели да скрият тайно от другите. Този знак е силно привлечен от парите и от възможността да има повече вещи, като най-прекрасният момент за тази зодия е този, в който демонстрира пред останалите, че е успял да се сдобие с нещо красиво, без да е дал и една стотинка за него.

Дева
Девите също са от вечно мрънкащите хора, които не спират да повтарят колко трудно живеят, въпреки това не е тайна, че този знак обича парите, дори и в повечето случаи да ги влага в пълни глупости тази зодия тайно спестява и за странните си идеи. Когато и да ги попитате те вечно нямат, но когато решите да им дадете, няма да откажат. Всъщност Девите са знак силно привлечен от парите, дори да не си признават те тайно мечтаят да спечелят от Лотарията и да подобрят живота си, като тук по-шокиращото е, че при повечето от тях това се е превърнало във фикс-идея. Именно това е и причината да правят безсмислени харчове, които се състоят в инвестирането в неща, които няма да им донесат печалба или пък в залозите и хазартните игри, с които просто си ''начесват крастата''.

Овен
Овенът е от знаците, които обича подаръците, но когато са адресирани до него, в противен случай ще измисли безброй много начини да се размине от това да купи някакъв подарък или пък ще вземе най-евтиния сувенир, просто за да замаже очите на другите. Овенът не е известен със своята щедрост, просто защото за него добрият живот се състои в това всеки да угажда на собствените си нужди. Овенът се различава от горните два знака по това, че не може да спестява, той по-скоро пръска на момента спечеленото, след което се опитва да навакса, чрез алчност и меркантилност. Този знак никога не дава пари назаем, но и трудно връща, като в повечето случаи влиза в ролята на жертва и започва да изрежда своите финансови несполуки, търсещ постоянно съчувствие. 

Виж още