Десет характерни белега, които издават простака

  • Сподели:
Десет характерни белега, които издават простака

Все по-често ни се налага да се сблъскваме с подобен тип хора, а простотията като цяло започва да заема все по-мащабни размери и да изпреварва интелигентността и уважението. Докато някои хора смятат, че могат да изпъкнат с тези свои белези, всъщност те импулсивно преминават в графата ''прости хора'', благодарение на някои основни стъпки, които следват стриктно, точно като стадо овце. Съществуват характерни белези, които могат бързо да ни подскажат, че срещу нас стои истински простак. 

Разберете как да бъдете сигурни, че човекът срещу вас е простак от класа, с когото е ненужно да губите времето си в пререкания и спорове.

1. Елементарно мислене
Простят човек разполага с елементарни мисли, спрямо света, живота му и дори бъдещето си. Той не може да се фокусира върху нещо сериозно и винаги гледа да се скатае, когато положението стане по-напечено, въпреки че не спира през останалото време да се бие в гърдите и да демонстрира някаква ''сила''!

2. Липса на уважение 
Той не знае какво точно означава тази дума, нито пък я използва сам към себе си, защото неговите думи почти винаги изпреварват логическото мислене, което при него липсва!

3. Шумен и арогантен
Простият човек следва два основни принципа и те са: да вдигне много шум за да го забележат, след което чрез нахалство да изпъкне пред другите!

4. Вечният жертвеник
Глупавият човек не спира да се оплаква от живота си и никога не поема отговорност за своите действия и думи!

5. Простият човек не може да мисли няколко хода напред. Той по-скоро гледа какво ще се случи на момента и това му е достатъчно за да успокои частично душата си, но истината е, че умът му остава неспокоен, защото той самият няма предварителен план, какво ще прави утре, как ще изкарва парите си и къде ще отиде!

6. Критичен и злобен
Простакът не се притеснява да захапе някой, ей така, за спорта или да си почеше егото. Той не само, че е невъзпитан, нахален, груб и не достатъчно интелигентен, но притежава и едно още по-лошо качество и то е, че задържа злоба към другите хора, най-вече към тези, които са успели да подредят живота си и са намерили щастието!

7. Като истинска овца и простакът се води от стадото глупаци, които като с магнит взаимно се привличат!

8. Простакът е несъобразителен и трудно би могъл да осъзнае кога е наранил някого и кога трябва да поиска прошка!

9. Ще разпознаете простака и по още една неприятна черта и тя е пряко свързана с непоисканите съвети, които този човек злобно нахвърля, докато не спира да критикува другите!

10. Простият човек е особено несъобразителен и досаден. Той не знае кога е излишен и кога трябва да се обърне и да си тръгне!

Виж още