Кралица Камила увековечена като кукла Барби

  • Сподели:
Кралица Камила увековечена като кукла Барби

По време на приема "Жените по света" във вторник в Бъкингамския дворец 75-годишната кралица Камила получи уникална кукла Барби, направена по неин образ и подобие, и дори беше облечена в реплика на елегантния си ансамбъл: синя рокля на Фиона Клер, съчетана с перелина на Аманда Уейкли.

"Наистина много ви благодаря. Това е брилянтно", каза кралица Камила. ''Всички трябва да имаме по една Барби!"

Към кралица Камила, която понастоящем е президент на Women of the World (WOW), на събитието се присъединиха актрисата Хелън Мирън, баронеса Дорин Лорънс, Мел Би от "Спайс гърлс" и Кели Холмс. Присъстваха също херцогинята на Глостър и белгийската кралица Матилда. По време на събитието кралица Камила и кралица Матилда се качиха на фестивалния автобус WOW Girls, който пътуваше до училища и обществени центрове в Англия, за да популяризира равенството между половете. Автобусът разполагаше със звукозаписно студио и библиотека и беше спонсориран от производителя на Барби, Mattel.

По време на приема кралица Камила произнесе реч, в която разказа история от месец май 1914 г., когато две суфражетки счупили прозорците на двореца, хвърляйки камъни. В обръщението си тя разказа как по това време кралица Мери, съпруга на крал Джордж V, е наредила камъните да бъдат запазени.

"Вярвам, че те са представлявали надежда за жените, които са ги хвърлили - надежда, че в бъдеще те няма да бъдат жертви на своята история, нито на социалните и икономическите сили, които са били настроени срещу равенството между половете", каза Камила, като вдигна камъните. "Преди всичко те представляваха надеждата, че това е възможно. Днес, 110 години по-късно, сте поканени в Бъкингамския дворец, защото вие също представлявате надежда за жените в настоящето и в бъдещето."

Камила не е първата кралска особа, която получава своя собствена кукла. През април 2022 г. кралица Елизабет се превръща в Барби в чест на 96-ия си рожден ден и платинения си юбилей, с който се отбелязват историческите ѝ 70 години на трона. Куклата е вдъхновена от една от най-емблематичните ѝ визии: елегантна рокля от слонова кост и синя панделка, украсена с ордени. Куклата е допълнена и с диадема, подобна на тази, която кралица Елизабет носеше на сватбата си с принц Филип.

''Сила за промяна: Барби удостоява Нейно Величество Кралицата с уникална кукла в знак на признание за нейното лидерство в Women of the World (WOW), които се стремят да променят начина, по който обществото гледа на момичетата, и да предлагат възможности за тяхното бъдеще.

Вече повече от пет години проектът Barbie Dream Gap Project изпълнява глобална мисия за преодоляване на различията между половете, като предизвиква стереотипите и помага за премахване на предразсъдъците, които пречат на момичетата да разгърнат пълния си потенциал, и ние сме щастливи, че се присъединихме към кралицата в тази обща цел чрез фестивала WOW Girls Bus Tour, работейки с WOW, за да въздействаме на момичета в начална училищна възраст в Обединеното кралство'', споделиха от Мател в Instagram профила си.

Подаръкът идва като момент на радост в иначе драматичните и уморителни няколко месеца за Камила. Миналата седмица приятели на кралицата споделиха пред The Daily Beast, че тя е "абсолютно съкрушена и изтощена" от стреса, свързан с диагнозата рак на съпруга ѝ крал Чарлз.

Виж още