От Холивуд до Кан: Макдауъл и Мирън внасят блясък на филмовия фестивал

  • Сподели:
От Холивуд до Кан: Макдауъл и Мирън внасят блясък на филмовия фестивал

Айрис Бербен, Анди Макдауъл и Хелън Мирън присъстваха на прожекцията на филма "La Plus Precieuse Des Marchandises" на червения килим на 77-ия филмов фестивал в Кан.

Прожектиран в официалния конкурс на филмовия фестивал в Кан, "La Plus Precieuse Des Marchandises", е първият анимационен филм на режисьора Мишел Хазанависиюс. Авторът на "Артистът" и "OSS 117" оставя за малко лекотата на комедията и се заема с романа на Жан-Клод Грюмберг, за да разкаже една история в разгара на най-лошите периоди на човечеството. Впечатляващ, тежък филм за Холокоста, който допуска светлината и надеждата за един по-добър свят. 

Анди Макдауъл запази тенденцията за висок стил в блестяща рокля и сандали на платформа Prada с голям ток на червения килим по време на филмовия фестивал в Кан на 24 май. Стилът peep-toe се отличаваше с лъскаво златисто сатенено покритие с дебела каишка на пръстите, украсена с характерната триъгълна табелка с логото на марката. 

По време на дългогодишната си кариера актрисата от "Четири сватби и едно погребение" е направила много забележителни модни изяви. 

А носителката на ''Оскар'' Хелън Мирън продължи да проповядва силата на самоувереността.

Посланичката на L'Oréal Paris разговаря със списание ''People'' от филмовия фестивал в Кан, където промотира филма "La Plus Precieuse Des Marchandises", за собственото си пътуване към себеприемането. 78-годишната Мирън признава, че в света има "красиви хора" като Наоми Кембъл и Дейвид Бекъм, но тя не попада в тази категория, "което напълно ме устройва", казва тя. "Изглеждам добре, но не се смятам за красива. Всички ние сме личности и всички имаме своята индивидуалност. Мисля, че в крайна сметка е важно да прегърнеш това и да си позволиш да бъдеш такъв, какъвто си."

Въпреки това Мирън отбеляза, че младите жени са "ужасно уязвими" към желанието да бъдат нещо друго. 

"Това, което е съществено, е да се научиш да приемаш себе си и да се обичаш, да приемеш абсолютната си индивидуалност и да се гордееш с нея."

Чрез наградите L'Oréal Paris дава на жените платформа за техните истории, обяснява Хелън.
"Привличането на повече жени в киното означава, че ще видим различни истории, разказани по различни начини", продължава Мирен. "През последните 50 години ни се разказват истории от мъжка гледна точка и вече е далеч времето, когато трябва да започнем да виждаме истории, разказани от женска гледна точка."

Преминаването по червения килим в Кан може да бъде "напрегнато", признава Мирън, въпреки че "усещам вълнение още в момента, в който пристигна. Това е онази необикновена смесица от истински фестивал на художественото кино, където филмът се приема на много сериозно ниво. Бих казала, че единственото нещо, което прилича на този фестивал, са Оскарите. Но нищо друго не може да се конкурира с тях."

За световната премиера на филма "La Plus Precieuse Des Marchandises", Хелън беше в лилава рокля на Elie Saab Haute Couture.

Дизайнът на Elie Saab предлага майсторски клас по индивидуални детайли и пищни силуети, които перфектно допълват уравновесеността и изяществото на Хелън. Британската актриса обикновено се облича в Dolce & Gabbana, но изборът ѝ да носи Elie Saab на този фестивал беше освежаващо и красиво отклонение.

Виж още