Емблематичният Бъкингамски дворец – място, изпълнено с история, красота и величие

  • Сподели:
Емблематичният Бъкингамски дворец – място, изпълнено с история, красота и величие

Това изключително вълшебно място носи специално послание към своите посетители, напоенo с много интересна история и разкриващo величествени тайни. Този специален дворец може да омагьоса с вида си всеки посетител и да го накара отново да се върне там, за да запечата завинаги невероятни спомени. Затова днес ще ви пренесем директно на това силно енергийно място, излъчващо много романтика, стил и величествена красота, които наистина ще ви оставят без думи.

Бъкингамският дворец всъщност е лондонската резиденция на британския монарх, разположена в Уестминстър. Това възхитително място е дома на английското кралско семейство. Площта на двореца е 77 000 квадратни метра като в този специален и магичен дворец са разположени 775 стаи, част от тях са - тронната зала, музикална стая, галерията и официалните апартаменти. Вътрешната част на замъка е декорирана с уникални златни орнаменти, високи тавани и още по-величествени колони. В повечето помещения таваните са специално гравирани и декорирани с бели и златни орнаменти. 

Класата, стилът и топлината те обгръщат, още в мига, в който се доближиш до тази стилна сграда, която обитава кралското семейство. Дори и само отвън човек може да събере много впечатления и да се наслади на една наистина впечатляваща гледка при вида на това специално енергийно място, запечатало в себе си кралската история. Гвардейците са още една магическа част от този дворец, която трябва да видите със сигурност, най-вече тяхното маршируване от Wellington Barracks до Бъкингамския дворец под уникалния съпровод на духова музика и смяната на войниците, която се извършва през ден, точно във 11 и 30 часа. 

Бъкингамският дворец е отворен за посетители в месеците, в които кралското семейство е на почивка, а именно – август и септември. Част от посетителите чакат с часове за да могат да се доберат до войниците, които пазят двореца и да се снимат с тях.

В задната част на Бъкингамския дворец пък е разположен огромен парк, заедно с красиво езеро, което всъщност се води и най-мащабната лондонска градина. Човек може да събере много впечатления и наистина да съхрани специални спомени, особено когато настъпи времето за церемонията по смята на караула, която е много интересен и запомнящ се момент. Срещу предварително закупен билет можете да се насладите на многоезичен аудио гид, след което да разгледате всяка една от необикновено красивите и стилни кралски стаи, в които да разгледате изключително впечатляващите мебели и декори. 

Виж още