Непознатото сърце на магията и романтиката в Гърция

  • Сподели:
Непознатото сърце на магията и романтиката в Гърция

Гърция е държава разположена в Югоизточна Европа и заемаща най–южната част на Балканския полуостров. Красотата на тази страна е пряко свързана с развивалата се преди време древногръцка цивилизация, която всъщност е и сърцето на тази така уникална и завладяваща страна. В основната част на Гърция са разположени планински земи, които са издадени в морето на юг от основната част на Балканския полуостров, завършващи с Пелопонеския полуостров. Гърция има най–дългата брегова линия в света с дължина 13 676 км. 

Най-подходящото време, в което бихте могли да се насладите на красива Гърция, са пиковите летни месеци, тъй като тогава придвижването с ферибот от остров до остров става много по-лесно, отколкото през останалата част от годината, тъй като местните работят на пълен капацитет през летния сезон. Има ужасно много кътчета, които можете да посетите за да си набавите прекрасни впечатления. Гърция на практика е така устроена, че бързо могат да се обиколят различни дестинации и прескачането от остров на остров не е чак толкова сложна задача.

Едни от местата, които могат да ви оставят без думи, са древните руини на континента, планинските крайбрежни пътеки на Андрос, селските плажни таверни на Милос и шумните и привлекателни барчета на Миконос. Вместо да правите скучни планове, има още една възможност и тя е просто да се насладите на един от най-вълшебните плажове в Гърция, оставяйки кристално чистите води на морето да отмият цялото напрежение и стрес от вас. Месеците април и май също не се за изпускане, тъй като пролетта предлага още повече вълнуващи и незабравими гледки, например, разлистването на дивите цветя и прохладното време, което е изключително подходящо за приятни разходки на брега на морето. 

Местата, които можете да посетите: 

Санторини 
Санторини е най–големият от малка група вулканични острови в Бяло море и напоследък се е превърнал в една от най-предпочитаните дестинации, именно заради своите синьо-бели къщички, както и зашеметяващите гледки. Залезите на този остров са наистина вълшебни и разкриващи редица незабравими спомени под фона на красивото море и уникалните вълшебни сгради. В Санторини има и пристанище, което посреща круизните кораби, както и дневните лодки, които бихте могли да си наемете за една незабравима романтична разходка из острова. 

Атина
Ако искате да се потопите в историята на Гърция, просто посетете Атина – един от най-старите градове в света и гореща туристическа точка. В този град можете да видите старинни кафенета, интересни винени барове, както и забележителни отъпкани пътеки, а сред най-известните места е и Акропола (свещената скала посветена на Атина – богинята на мъдростта и покровителката на града). Ако пък искате да направите красиви снимки можете да се изкачите на връх Ареопаг, от който ще можете да видите директно незабравимата гледка на Акропола, храма на Хефес и Древна Агора.

Виж още