Пътуване до Франция – културната страна на чудесата

  • Сподели:
Пътуване до Франция – културната страна на чудесата

Париж е един от най-популярните и красиви градове във Франция. Това е градът, който трябва да бъде усетен с всичките ни сетива, Париж трябва да бъде докоснат, усетен и запомнен със своята нереална красота, стил и романтика витаеща във въздуха. Този град е една мечта, която човек задължително трябва да изживее за да може да се докосне до най-красивото място известно още като ''Столицата на любовта''. Изпълнен с магия, чар и вълшебство градът на светлината е желано място за почивка и събиране на приятни емоции от посетителите. 

Културната страна на чудесата предлага много интересни и запомнящи се преживявания, като например разходки в красивите величествените музеи, приказни паркове, както и кафенета разположени на царствени тераси, които приветстват посетителите в този изключително магичен град задължително в комбинация с ароматно френско вино, сирене и божествено вкусен хляб. 
Париж е силно магнитно и енергийно място, на което човек веднъж стъпил, задължително ще пожелае да се върне отново. Съществуват много красиви и същевременно достъпни дестинации, от които можем да съберем безброй много приятни впечатления и спомени, а днес ще разгледаме и една малка част от тях.

Мон Сен Мишел
Мон Сен Мишел е скалист, вълшебен, приливен остров намиращ се в региона на Долна Нормандия – Франция. Най-интересното в това място е, че абатството там е посветено на Архангел Михаил и е разположено на около един километър от брега. Приливното селище е едно от най-спиращите дъха места, възбуждащо директно човешкото въображение благодарение на величествената статуя на Архангел Михаил, която е поставена на върха на църквата на височина 170 метра над водата. Това райско местенце всъщност е и под защитата на ЮНЕСКО и е едно от най-предпочитаните места за туристите особено за еднодневна разходка.

Приятни дегустации на шампанско в провинцията Шампан
Шампан е винен регион и провинция разположена в Североизточна Франция. Това необикновено място е известно със своето производство предимно на газирани пенливи вина, които притежават невероятен аромат и още по-уникален и запомнящ се вкус. Времето, за което можете да достигнете до това прекрасно място от Париж е около 20 минути с влак или пък 30 минути с кола.

Историята на това райско кътче е по-скоро свързана с майсторството на известния монарх Дон Пиер Периньон, който всъщност е изработил и открил шампанско през далечната 328 година, като един от запомнящите се цитати излязъл директно от неговата уста бил: ''Вкусвам звездите!'' – тези думи били изречени, след като монахът отпил първата си глътка от тази вълшебна пенлива напитка. Именно на него са кръстени и най-прочутите лозя в света. Ако сте почитатели на добрите пенливи вина задължително, трябва да посетите незабравимите дегустации, които Шампан предлага и да се насладите на едно изключително вълнуващо преживяване.

Виж още