Пренасяме се в Германия за да открием уникални и забележителни гледки

  • Сподели:
Пренасяме се в Германия за да открием уникални и забележителни гледки

В Германия цари една тайнствена и магическа обстановка, в която човек би могъл да се потопи из основи и да преоткрие както нейната уникална история, така и едни изключително зареждащи гледки. В нея бихме могли да се насладим на приказно красиви замъци, уникална природа и красиви баварски градчета, като например – Гармиш, Партенкирхен, Фюсен, Регенсбург, Вюрцбург и разбира се, уникално цветния и приветлив Линдау. 

Любек
Историческите градчета, като Любек, има какво да разкрият пред нас, както и да оставят в съзнанието ни силни впечатления. Всъщност това интересно градче Любек се намира в Северна Германия в Шлезвиг Холщайн и е едно специално място, което бързо се е превърнало в обект на световното наследство. Градчето включва исторически стар град, средновековни структури в готически стил, патриарциански резиденции от 15 и 16 век, готически тухлени църкви, както и криволичещи калдъръмени улички. В стария град пък можете да забележите изключително запазени квартали, както и отделни архитектурни акценти от светски и религиозен характер, както и забележителната гледка от седемте църковни кули, която наистина може да спре дъха ви. 

Кьолн
Кьолн е един от най-вълшебните, красиви, известни и забележителни градове в Германия. Всъщност това уникално място е едно от най-зелените и чисти градчета в Европа. Този изключително подреден и вълшебен град се намира в Западна Германия и е директно разположен на двата бряга на река Рейн. Кьолн е четвъртия по големина град в Германия, а старата му римска част е построена на левия бряг на река Рейн. На това магическо място бихте могли да се насладите на един невероятно красиви гледки, като например Римско – Германския музей, Етнографския музей, Катедралния фонтан, Фонтана на животните, а в Старият град пък можем да се насладим на старинни крепостни сетни, интересен и красив кръгов булевард, както и цветни къщички, малки пивоварни и уютни кафенета. 

Виж още