Тридневна екскурзия в Лондон и местата, които задължително трябва да посетите

  • Сподели:
Тридневна екскурзия в Лондон и местата, които задължително трябва да посетите

Ако се колебаете къде да изкарате почивните дни и да се обогатите културно и духовно, ние ще ви предложим едно от най-специалните места по света, а именно столицата на Обединеното кралство. Лондон се нарежда сред четирите най-важни градове заедно с Париж, Токио и Ню Йорк. През този необикновено красив град преминава река Темза, а над нея се извисят величествените и многобройни лондонски мостове, като най-известният от тях е мостът Тауър, който е построен в края на 19 век до крепостта Тауър.

Ето и част от забележителностите, които можете да посетите за тридневна обиколка в Лондон.

Бихте могли да започнете своето пътешествие, като се качите на метрото и поемете по централната линия на изток до Liverpool Street и се разходите до забележителната и внушителна театрална къща – ''Denis Severs House'', която е проектирана, като триизмерен изключително впечатляващ натюрморт. Ако пристигнете в петък в късните часове на деня не се притеснявате да се разходите до театралната къща и да я разгледате вечерта, тъй като тя ще бъде отворена цяла нощ. Можете да се насладите на незабравима разходка с екскурзовод на свещи, което всъщност създава и още едно незабравимо изживяване. 

Обикновено разходката в тази вълшебна къща започва от кухнята, като туристите преминават през пет изключително тесни етажа, като най-забележителната гледка в нея е, тази на разпръснатите навсякъде дрехи, мебели и завивки, останали още от предишните обитатели, създаващи това интересно усещане, че сякаш те все още са там и никога не са си тръгвали от къщата. Дори и да ви се стори малко страховито, не се притеснявайте, защото тази къща е заредена с една изключително силна енергия, която ще усетите веднага щом преминете прага ѝ, а след това ще успеете да запечатате в съзнанието всички онези спомени, които ще остави във вас това необикновено място. Местните жители казват, че ако при посещението на гостите не им настръхне косата, това означава, че те не са живи – малко плашещо, но пък оставящо доста въпросителни в нас, на които едва ли някой би успял да отговори. 

Ако вече сте огладнели, ще ви предложим един уникален ресторант намиращ се в един от ъглите на най-голямата съдебна палата през 1782 г. в Лондон. Това ослепително място всъщност е трапезарията на бившия съдия, като в него има и красиво балконско пространство осветено от масивни и внушителни прозорци. Храната и питиетата които предлага ресторанта на пръв поглед изглеждат много прости и скромни, но пък оставят след себе си завладяващ послевкус. Ако искате да се усамотите използвайте малките и красиви тераси, на които бихте могли да се насладите на чаша великолепно питие и още по-фантастична гледка.

През останалите два дни от уикенда можете да посетите ''Джорджианската къща'' на Филип Хупър в Съмърсет и да се разходите по пешеходната пътека на Темза покрай Уестминстърското абатство. Разхождайки се покрай реката ще стигнете до метро станция Temple, след това можете да се изкачите по Surrey Street до Toklas, където се намира, още една забележителна сграда датираща още от 70 години на миналия век и разполагаща с уникално красива тераса. Тази впечатляваща сграда Toklas, всъщност е собственост на основателите на панаира Frieze. Ресторантът на пръв поглед изглежда скромно обзаведен с дървени уютни масички и столове разположени към красива осветена стена със закачена вдъхновяваща сетивата картина, на която са нарисувани няколко домата и патладжани.

Менюто пък е по вкуса на всеки и тук можете да се насладите на паста с масло и билки, плата с пресни сирена, бутер сладки изкушения, зелена салата с бобови зърна и пикантен зехтин, както и фантастично овкусена прясна риба. Ако пък искате да излезете на въздух, просто се преместете на красивата тераса, над която има разположена голяма тента, под нея цветни дървени столове, а около тях огромни саксии със цветя. 

След като приключите с обяда можете да се отправите към музея Foundling. Този специален музей съхранява исторически артефакти от първата благотворителна организация създадена да помага на изоставени бебета и деца в нужда. В музея всички творци и художници са дарили своите произведения в подкрепа на благотворителната кауза, поставяйки началото на първата публична художествена галерия в страната, а днес колекцията включва картини на – Трейси Емин, Грейсън Пери и Хогарт.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.

Виж още