Величествената красота на тайните и скрити паркове в Англия

  • Сподели:
Величествената красота на тайните и скрити паркове в Англия

Лондон е най-големият град на Британските острови и столица на Англия. Едни от най-атрактивните места в кралския град са именно скритите и тайнствени паркове, които разкриват една много по-различна и вълшебна история на Зеления град. 
Сега ще разгледаме именно тези недокоснати кътчета, които човек задължително трябва да посети, когато е решил да се наслади на Лондон.

Hampstead Pergola
Това необикновено място е напълно скрито за човешките погледи, но пък носи една много силна енергия. Hampstead Pergola се намира в британската столица и е построена през 1904 година от собственик на съседна къща, който е обитавал буквално пустошта. Първоначалната цел на създателя била това място да бъде предназначено за пищни едуардиански партита. В днешно време върху алеята и перголата видимо са оставени отпечатъците на времето, и дори изглеждащи някак състарени, те продължават да бъдат обгърнати от зеленина и красиви цветя, заразяващи ни с усещането за величие и разкош. Това кътче е често предпочитано местенце за сватби и тържества благодарение на своята енергия и бликаща приказност, с която успява да зареди всеки свой посетител.

Чаринг Крос - Victoria Embankment Gardens 
Има места, на които повечето хора не обръщат достатъчно внимание на историята и дребните детайли, които разкрива всяко райско земно кътче по земята, вместо това повечето от нас по-скоро възприемат за даденост всичко онова, което ни заобикаля без се замислят много за създаването и значението на повечето очарователни обекти, през които преминаваме ежедневно. Едно от тези вълшебни места е именно този специален участък, граничещ директно с река Темза, чиято дължина е 346 км, която действа, като разделителна линия на острова. Чаринг Крос се намира в Североизточен Лондон и е пресечена точка на главните улици в Уестминстър – Пал Мала, Странда и Уайтхол. Това божествено място с красиви насаждения и тревисти склонове е разположено директно срещу ''Иглата на Клеопатра''. Египетските Обелиски на Клеопатра са известни още и под прозвището ''Иглата на Клеопатра'' и са общо три, разположени в Париж, Лондон и Ню Йорк. Най-интересното е, че всеки от тях е изваян от червен гранит, достига височина около 21 метра и тежи около 180 тона, както и е гравиран с египетски йероглифи. 

Парк Канизаро – Уимбълдън
Уимбълдън е озеленен и особено красив крайградски квартал, намиращ се в Лондон. На това вълшебно място може да откриете и ''Парк Канизаро'', който всъщност е една райска розова градина с тематични цветя и божествена гледка, която човек задължително трябва да запечата в съзнанието си за да може да се връща към нея, когато има нужда от подобна силна енергия. 

Красивата градина в Челси – Челси Физик Гардън
Тази великолепна градина е известна със своето растително многообразие, открита е през 1673 г., като в началото е била известна под наименованието ''Аптекарската градина''. Челси Физик Гардън се намира на брега на река Темза и е една от най-старите ботанически градина в Лондон. Тя разполага с наистина въодушевяваща колекция от близо 5000 вида лечебни и ядливи растения, което я превръща не само в едно изключително красиво място, но и в духовно райско кътче за изцеление. 

''Градината е специално духовно място, в което душата живее!'' - Shunmyo Masuno

Виж още