Великден на очарователната Атинска Ривиера

  • Сподели:
Великден на очарователната Атинска Ривиера

На няколко километра от Атина Grecotel възражда най-добрите великденски традиции и ви кани да изпитате автентично удоволствие и лукс на нос Сунион. Обновеният курорт с пленителна гледка към храма на Нептун съчетава всичко, за което мечтаем по време на почивката си: релаксация, вкусна храна и вълнуващи дейности за цялото семейство, без никакъв стрес от пътуването.

Групата Grecotel е разработила програма за Великденските празници както за деца, така и за възрастни, която има за цел да ви сближи с любимите ви хора, за да изживеете пълноценно тези ценни моменти. 

Започнете бягството си от нос Сунион на Разпети петък с тържествената атмосфера на Епитафията в Панагия Елеуса в Легрейна и постната храна. На Велика събота е време за Възкресение Христово и, разбира се, традиционното готвене заедно с много великденски лакомства и различни възможности за всеки. Разменете Целувката на любовта, грабнете червените яйца и наистина изживейте магията на тези дни. На Великденската неделя се пригответе за голяма трапеза сред природата и пищните градини на нос Сунион, с традиционни и автентични вкусове на Великден, разбира се, придружени от музика на живо.

Нос Сунион се е погрижил тези дни да бъдат истински релаксиращи за родителите и изключително забавни за децата. Можете да се оставите в ръцете на експертите, като опитате ароматерапия, йога, медитация и подмладяващи процедури в СПА центъра, докато децата ще бъдат заети с правене на сладкиши и венци, рисуване и изработване на занаятчийски изделия, откриване на обичая за лов на великденски яйца или опознаване на дейности като скално катерене, лазерен пейнтбол, балонни шоута, Survivor игри. Към детската програма на нос Сунион са добавени и представления на Театъра на сенките, клоуни и жонгльори, състезания, кино, музика и танци, безкрайни игри във фантастичната Grecoland и детски бюфет. Заслужава да се отбележи, че както настаняването на децата, така и детските дейности са безплатни.

Кацнал на южния край на полуостров Атика в Гърция, нос Сунион стои като вечен символ на красота, история и митология. Този зашеметяващ нос с изглед към Егейско море е дом на емблематичния храм на Посейдон, място, което пленява посетителите от векове със своите несравними гледки, богато наследство и вдъхващи страхопочитание залези.

Датиращ от 5 век пр.н.е., храмът на Посейдон на нос Сунион е посветен на древногръцкия бог на морето Посейдон. Дорийските колони на храма, построени високо на скала с изглед към искрящите води отдолу, предизвикват усещане за величие и мистика, което пренася посетителите назад във времето до златния век на древна Гърция. Като едно от основните светилища на атиняните, храмът е служил като място за поклонение, предлагайки зашеметяваща гледка към Егейско море и околните острови.

Освен историческото си значение, нос Сунион е потопен в митове и легенди. Смята се, че носът е мястото, където атинският герой Тезей се бие и побеждава страховития Минотавър в лабиринта на цар Минос. Посетителите на нос Сунион получават не само бегъл поглед към древната история и митология, но и някои от най-спиращите дъха залези в Гърция. Докато слънцето се спуска зад хоризонта, хвърляйки златна светлина върху храма и морето, усещане за спокойствие и чудо обгръща пейзажа, създавайки едно наистина магическо и незабравимо изживяване.

В допълнение към храма на Посейдон, нос Сунион предлага на посетителите възможността да разгледат околността, която е богата на природна красота и археологически обекти. От пясъчни плажове и кристално чисти води до старинни села и маслинови горички, регионът около нос Сунион е рай за любителите на природата, ентусиастите на историята и търсачите на слънце. За тези, които търсят по-дълбока връзка с миналото, нос Сунион също е домакин на различни културни събития, включително концерти, театрални представления и художествени изложби, показващи трайното влияние на древногръцката цивилизация върху съвременното изкуство и култура.

Виж още