Венеция – страна на романтика, гондоли и впечатляващи гледки

  • Сподели:
Венеция – страна на романтика, гондоли и впечатляващи гледки

Не съществува никъде по света толкова специален и магичен град като Венеция.

Всъщност това приказно място се намира в Североизточна Италия и е разположено върху 118 малки островчета във Венецианската лагуна. Интересното в този град е, че притежава свой собствен символ и той не е какъв да е, а крилат лъв, който се намира на герба на града. По време на летния сезон във Венеция е препълнено с туристи идващи да се насладят на красивите канали, приятната музика, вълшебните питиета и незабравимото приключение да се повозят на гондола. 

Базилика Сан Марко
Дори и особено натоварена и задушаваща през деня, през нощта Венеция придобива нова енергия, която отнема целия този хаос и напрежение от топлия и изпълнен с впечатления ден. Най-романтичните разходки се случват именно след мръкване, когато голяма част от града спи. Тогава спокойно бихте могли да се насладите на каменистите мостове, светлината на уличните лампи и уникалните базилики издигащите се от нищото, но носещи в себе си много история и божествена сила.

Една от най-впечатляващите сгради във Венеция е именно базиликата Сан Марко, разположена на площад Сан Марко в района на Сестиере. Тя е дълга 76 метра и е висока 43 метра, а нейното освещение се е извършило през далечната 1904 г. 
Венеция е град, в който човек би могъл да се наслади на едни незабравими усещания и необяснима притегателна сила, която съвсем скоро отново ще го върне задължително на същото място. Хотелите и пансионите във Венеция изникват на всяка крачка, като огромен процент от тях предлагат уединение и укритие от мощната опияняваща глъчка по улиците. Изпълнен с канали и вечна привлекателност този град събира около 25 милиона туристи годишно.

Канал Гранде 
Канал Гранде или известен след местните жители още като ''Каналацо'' е воден канал намиращ се във Венеция, който всъщност е основното трасе на водния транспорт в града. Дължината на този уникален канал достига до 3800 метра и пресича централната част на Венеция от гара Санта Лучия до площад Сан Марко.

Ако сте на почивка във Венеция и се колебаете кои интересни места бихте могли да посетите на своята туристическа обиколка, ето и част от нашите предложения, които със сигурност биха ви възхитили – Рибния пазар ''Риалто'', Мостът на въздишките, Базиликата ''Санта Мария дела Салуте'', мостът ''Риалто'', островите Мурано и Бурано, както и уникалните магазинчета, пицарии и барчета предлагащи изключително пивки и оригинални вина. Изборът е огромен, а местата в този град са забележителни, като всяко от тях само по себе си носи някакво специфично очарование и огромна доза вълшебства. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.

Виж още