Забележителни и вълшебни местенца, които можем да открием в Турция

  • Сподели:
Забележителни и вълшебни местенца, които можем да открием в Турция

Турция е разположена между Европа и Азия и е с 85 млн. души население, което я прави 18-та страна по население в света. Официалният език в тази държава е турският език, а религията която изповядват местните е ислям – 90 %, а останалите 10% - юдейство, алевитство и християнство. 
Ще ви разкрием някои от забележителностите предимно в Южна Турция, които трябва да посетите, за да усетите вълшебната енергия, която протича в тях и да се заредите с нови спомени. 

Чешме
Чешме е едно от отдалечените стръмни села намиращи се в Южна Турция. Това селце намиращо се в турската провинция е много отдалечено и в близост до белите върхове на планина Тавър. Непосредствено до Чешме се открива, още по-невероятна гледка, а именно къмпингът ''The Slow Cyclist''. След като навлезете по-надълбоко в това пътешествие, ще усетите бързо как то се е превърнало в капсула на времето. Особено когато достигнете и до Писидия – древна провинция намираща се в западен Анадол, известна със своя забележителен класически разцвет, който изглежда хем невъобразимо далечен, хем особено актуален. 

Анталия
Въпреки известната изолация, която се усеща в местното население в повечето отдалечени провинциални места, Анталия съвсем не изглежда по този начин може би, защото е петият по големина град в Турция събиращ в себе си една неземна красота и туристи от цял свят. Анталия е един уникален курорт, в който можем да се насладим на бистри плажове, вкусна храна и много забележителности, които да оставят своя отпечатък в съзнанието ни. Този изключително впечатляващ курорт всъщност успява да привлече 10 милиона чуждестранни туристи годишно. Забележителностите, които можете да посетите в Анталия не са никак малко, но сега ще ви изброим част от тези, които наистина си струва да видите – Музея на народните костюми; Стария град на Анталия; Римския античен град – Перге; Аквариумът и къщата музей – Ататюрк. 

Еникьой
Еникьой на турски, всъщност означава ''Ново село''. Еникьой или (Вилает Одри) е село в Източна Турция. В това вълшебно селце почти навсякъде може да се насладите на местни продукти, като за тамошните жители отглеждането на здрава и вкусна продукция е повод за истинска гордост. В това магнетично селце може да забележите красиви масивни варосани къщи, отпред разположени вишнево червени маси и разбира се, намиращ се на видно място разположен портрет на Ататюрк, който е виден турски военен, писател и политик, както и основател на Република Турция, наричан още ''бащата на турската нация''.

Освен масивно напоената история в турските провинции можете да забележите как от всяка къщичка строи едно спокойствие, примесено с пищни маси, на които може да откриете - медени пити, пълнени хлебчета, пресен лук, агнешко и нарове, а това всъщност са само малка част от нещата, с които домакините посрещат специалните си гости. Вълшебството в турските селца витае във въздуха и може да преобрази всеки човек докоснал се до тази интересна култура и до величествената история. Турция е място, от което човек би могъл да събере много красиви спомени и да се зареди с положителна енергия, затова не пропускайте този шанс и се впуснете в едно наистина незабравимо приключение. 

Виж още