Барселона – Вечната магия на благословения град

  • Сподели:
Барселона – Вечната магия на благословения град

Барселона е вторият по големина град в Испания, след Мадрид, намиращ се в Североизточна Испания и известен с Триумфалната арка, Камп Ноу - най-големият стадион в Европа, Състезателната писта на Формула 1, Комуникационната кула ''Монтжуик'' и Катедралата Саграда Фамилия. Пристанището в Барселона е едно от основните европейски пътнически пристанища, особено за круизни кораби. Летището Ел Прат пък е деветото по големина летище в Европа. 

Ако планирате почивка в най-красивото и величествено място в света, а именно Барселона, можем да ви помогнем, като ви дадем някои идеи за места, които да посетите и да запечатате най-красивата магия от сърцето на този божествен град. Най-подходящото време за екскурзия до Барселона по принцип е през есента и пролетта, тъй като през тези два сезона времето е значително по-меко, приятно слънчево и спокойно за туристически разходки. Летните месеци в Барселона могат да бъдат изключително влажни и горещи, което пък да попречи на тези, които искат да разгледат и обиколят забележителностите в града. За да разгледате Барселона определено ще са ви нужни много повече дни от един уикенд, за да посетите ключовите забележителности и да се откъснете от туристическата пътека, определено еднодневното пътуване няма да бъде подходящо за тези от вас, които искат да се полюбуват на фантастичните и величествени гледки в Барселона.

Парк Гюел
Парк Гюел е домът на известния мозаечен гущер, който успява да привлече милиони посетители, тъй като е едно от най-удивителните и интересни места намиращи се в Барселона. Този парк е известен със своята архитектура, както и божествени произведения на изкуството от световна и висша класа. Привлекателността на този парк се крие в спокойната атмосфера, която кара човек да се потопи в цялата нереална красота, която струи в този величествен парк. В задната част на парка можем да забележим и една особено прочута пейка направена от мозайка и обрисуваща гущери, оприличаващи величествени старинни пещери. Парк Гюел е най-големият парк в Барселона, който е обект на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.

Катедралата Саграда Фамилия
Вътрешната част на Базиликата си заслужава да бъде посетена, тъй като е една от най-красивите архитектурни забележителности в Барселона. Легендарната незавършена църка е най-голямата християнска постройка, благославяща испанското свето семейство. Катедралата е с огромни, наистина величествени пропорции и сложни дърворезби, които човек просто трябва да види с очите си за да може напълно да се наслади на тази божествена гледка. Вътрешността ѝ носи още повече красота и един специален дух, който директно ни изпълва с усещане за съвършенство. Благодарение на греещите атриума обрисуващи една красива дъга от светлина, както и слънчевите лъчи, които се изливат през витражите. Отдолу под Базиликата пък е разположен уникален музей, който предлага завладяващ поглед, как се създава едно незабравимо и впечатляващо изкуство, както и поглед към работилниците на майсторите, които са успели да създадат един истински шедьовър. 

Готическия квартал 
В него може да забележите една уникална неоготическа катедрала от 15 век, на която да се качите на покрива и да разгледате страхотни забележителности. ''Gotico'' е един изключително привлекателен район, досущ приличащ на лабиринт от тесни улички и живописни площади, по които разходката е не само истинско удоволствие, но и придава много специално усещане. Не забравяйте да разгледате и ''Светът започва с всяка целувка'', което всъщност е и една от най-удивителните колекции от 4000 снимки, изпратени директно от местните жители на тема ''свобода''.

Виж още